I det fynske folks tjeneste

Alle pladser reserveret: Få afsløret Nyborg Slots hemmeligheder

Slottet er en kæmpe byggeplads og gennemgår for tiden en årelang restaurering. 15 TV 2/Fyn-gæster får muligheden for at komme indenfor den 19. marts.

Håndværkerne er i gang overalt på Nyborg Slot, der senest skal stå færdigt i 2021. Foto: Preben Dahl

Opdatering torsdag den 7. marts klokken 09.00

Alle pladser til arrangementet er nu booket.

Sko er vigtige. Også når 15 TV 2/Fyn-gæster bliver inviteret indenfor på Nyborg Slot. For alle skal have sikkerhedssko på. Og 15 er det antal gæste-sikkerhedssko som Østfyns Museer råder over. 

Har man det, kan man komme med rundt i første fase af den i alt 351 millioner kroner dyre restaurering og nybygning, der skal stå færdig i 2021. Det drejer sig om selve slottet, hvor ikke mindst nyt tag, men også udskiftning af en lang række gulv- og loftbjælker er i fuld gang.

Det er Nyborg Kommune, Østfyns Museer og Slots- og Kulturarvstyrelsen der er bygherrer i det store projekt. Opgaven er via konkurrence vundet af arkitektfirmaet Cubo. Og det er arkitekt Mette Viuf, der guider rundt og fortæller om tankerne og arbejdet bag.

Det foregår på alle etager i det gamle slot, og man skal som deltager være i stand til - og forberedt på - at kunne gå på stejle, men naturligvis sikre trapper.

Østfyns Museer råder som skrevet i alt over 15 par sikkerhedssko i størrelse 38-46. De første 15 som tilmelder sig med de rigtige størrelse fødder kommer med.

Send en mail til event@tv2fyn.dk og oplys:

Navn - email - telefonnummer - skostørrelse.

Alle får direkte besked om de får en plads på turen eller ej.

Besøg på Nyborg Slot

16.00: Mødetidspunkt på adressen Slotsgade 34, Nyborg.

16.05-16.15: Skift til sikkerhedssko i mandskabsbygning ved slottet.

16.15-16.25: Velkomst.

16.25: Afgang på rundtur ved arkitekt Mette Viuf Larsen, CUBO Arkitekter.

17.25: Kaffe/slotsøl på slottet og spørgerunde.

17.45: Tak for i dag.