For få lokale: Bios henter reddere udefra

Langt de fleste reddere, der sidder i en Bios-ambulance, kommer ikke fra Region Syddanmark. Kun 130 af de 460 reddere, som Bios har skrevet kontrakt med, er lokale reddere.

- Der har været få lokale reddere at rekruttere fra, så derfor har vi set andre steder hen. Blandt andet til Sjælland og vores rekruttering af tyske reddere, siger Bios-direktør, Morten Hansen til DR Fyn.

Det er en dyr omgang for Bios at hente reddere uden for regionen.
Udover at få anerkendt deres uddannelse gennem Sundhedsstyrelsen, skal de tyske reddere igennem sprogkurser på Højskolen Østersøen for at kunne køre ambulance i Danmark. Et skoleprogram på 30 dage, hvor de tyske reddere får 60 timers undervisning om ugen.

Desuden får nogle af Bios’ sjællandske reddere et særligt transporttillæg, men udgifterne tager direktøren med ophøjet ro:

- Vi har stadig en god og solid case for vores opstart, og vi glæder os til at være til stede som Region Syddanmarks ambulanceoperatør i mange år frem, siger Morten Hansen til DR Fyn.

Region Syddanmark har accepteret, at Bios i en indkøringsperiode frem til nytår leverer færre ambulancer, end de er forpligtet til ifølge kontrakten. De manglende ambulancekræfter løses ved at købe ekstra ambulancer hos konkurrenten Responce.

- Vi følger stadig Bios tæt, og vi er trygge ved at lade dem drive ambulancekørslen. Der er ingen grund til bekymring, siger Mads Hauggaard, konstitueret sundhedsdirektør i Region Syddanmark til DR Fyn.

Oversigt

    Oversigt