For få vil samle ind til fattige på Fyn

Kirkens Korshær mangler søndag indsamlere over hele landet og også på Fyn, hvor der mangler en tredjedel i forhold til indsamlingen sidste år.

Søndag klokken 10 sætter Kirkens Korshær fokus på fattigdom i Danmark, når organisationen for andet år i træk samler penge ind til udsatte grupper, men der mangler hænder til at løfte indsamlingsbøsserne ud på gaderne.

I Kirkens Korshær tror de selv, at fokus på kommunalvalg og Black Friday den seneste uge har taget al opmærksomheden, og der derfor har været færre, som har meldt sig som indsamlere end sidste år.

I Odense er Korshærsleder Kaj Skjølstrup klar med al indsamlingsmaterialet, men han mangler ligesom sine fynske kolleger også indsamlere. Til gengæld mangler han ikke formål at bruge penge til.

- Vi oplever hver eneste dag, at vi bliver opsøgt af rigtig mange mennesker i vores 40 varmestuer i Danmark, og vi har lige lavet en undersøgelse her for en måned siden, og alle steder blev der meldt om det samme eller et stigende besøgstal, og folk har brug for hjælp til mad, et bad, tøj og til samtaler, fortæller Kaj Skjølstrup til TV 2/FYN.

Et dystert billede

Og problemet er altså udbredt over hele landet, for i en pressemedelelse fra Kirkens Korshær skriver Korshærschef Helle Christiansen:

- Vi ser flere og flere fattige, og stigningen sker især blandt unge og børnefamilier. Vi ser også flere hjemløse, psykisk syge og udsatte, der får det værre og værre. Vi må ofte afvise folk til overnatning flere steder i landet. Alt i alt er det et dystert billede, som indsamlingen skulle hjælpe os med at gøre noget ved.

Hvis du vil samle penge ind for Kirkens Korshær skal du møde op ved en af varmestuerne eller genbrugsbutikkerne søndag klokken 10, hvor indsamlingen starter, eller gå ind og læse mere på www.danmarkmodfattigdom.dk

I Odense er Korshærsleder Kaj Skjølstrup klar med al indsamlingsmaterialet, men han mangler ligesom sine fynske kolleger også indsamlere.

 

Oversigt

    Oversigt