Faaborg-elever i lære som Facebook-opfindere

Fremtidens Facebook-opfinder kan måske blive en af de 25 elever fra Fåborg Sundskole, der i denne uge er en del af Googles skoleprojekt, CS First. Projektets formål er at give eleverne smag for karriere inden for den digitale udvikling.

De 25 elever på Fåborg Sundskole er en ud af to udvalgte klasser i Danmark, der bliver undervist gennem Googles såkaldte CS First program.

- Vi vil vise eleverne, hvordan den digitale verden, de er så bekendt med, fungerer, og hvordan de selv kan være med til at skabe og forbedre den. Når eleverne kommer bagom og får jord under neglene, er det jo også forudsætningen for, at de på sigt selv kan udvikle noget, der er endnu bedre, siger Peter Füle, som er brandchef for Google i Norden. 

I løbet af ugen skal eleverne prøve kræfter med computerprogrammering og forsøge at omdanne koder på en computerskærm til noget visuelt og brugbart, og håbet er, at den næste udvikler af fremtiden Facebook kan være blandt eleverne på skolen i Fåborg.

Underviserne kommer fra det prestigefyldte, amerikanske universitet, MIT (Massachusetts Institute of Technology). De har taget den lange tur over Atlanten for at undervise eleverne fra Fåborg Sundskole og Vorrevangsskolen i Aarhus.

- Vi kommer i stigende grad til at mangle digitale hoveder i fremtiden, og derfor handler dette projekt også om at vise eleverne en verden, de måske ikke i første omgang havde tænkt som en mulig fremtid for dem. Det er et område med masser af potentiale både for dem og for Danmark, så det vil vi selvfølgelig være med til udbrede, siger Peter Füle. 

EU anslår, at der i 2020 kommer til at mangle 900.000 personer med digitale færdigheder, hvis væksten på området fortsætter. 

Oversigt

    Oversigt