I det fynske folks tjeneste

Faaborg HK måske i håndboldligaen

Håndboldherrerne fra Faaborg HK kan pludselig være på vej i landets bedste række, Håndboldligaen.

Faaborg kan være på vej i den bedste række.

Fredericia HK er nemlig tæt på en konkurs, og hvis ikke klubben får en kapitalindsprøjtning på op mod tre millioner kroner inden fredag i næste uge, erklærer klubben sig for konkurs. Herefter bliver klubbens hold degraderet fra håndboldligaen.

En uholdbar situation for Dansk Håndbold Forbund, der ikke ønsker, at landets bedste række kun består af 13 hold. Derfor arbejder forbundet netop nu på højtryk for at finde en eventuel afløser for fredericianerne - et 14. hold - inden sæsonen begynder til efteråret.

Og et af de tre hold, der er på tale til en hurtig oprykning, er Faaborg HK, som i sidste sæson sluttede som nummer tre i 1. division.
- Jeg har haft kontakt med Faaborg HK, og de er interesseret i en oprykning og vil gribe chancen, hvis de får muligheden, siger souschef i DHF, Frank Schmidt, til TV 2/FYN.

Også Skanderborg, der i sidste sæson rykkede ned fra den bedste række, og Lemvig, som blev nummer tre i 1. division, er at finde på den "reserveliste", som DHF har skabt.

Ifølge Frank Schmidt bliver det fredag offentliggjort, hvilket hold, som i givet fald skal afløse Fredericia. Det vil ske ud for en vurdering af flere parametre, som endnu ikke er helt på plads.