I det fynske folks tjeneste

Faaborg i chok: Trist, skræmmende og uoverskueligt

01:49
01:17

1 af 3

Nyheden om at 472 mennesker mister deres faste arbejde på slagteriet i Faaborg sendte torsdag chokbølger gennem det sydfynske samfund.

Overalt i byen var faaborgenserne dybt berørte over at byens største arbejdsplads nu skal lukke i løbet af de næste to år.

- 472, det er rigtig mange i en by som Faaborg. Jeg fik et chok og jeg synes, at det er forfærdeligt. Alt lukker her, bare gå en tur gennem gågaden, der er næsten ingen butikker tilbage, siger Eva Rindom.

Mange faaborgensere synes, at lukningen er uretfærdig og at lukningen rammer Faaborg dobbelt hårdt.

- Alt bliver trukket væk fra os herude og ind til de store byer. Det er igen de små byer og udkantsdanmark, der bliver ramt. Kommunen får færre indtægter, og så går det ud over os alle sammen igen, siger Alexandra Nyegaard, der er formand for Handelsstandsforeningen i Faaborg.

- Det er skræmmende for byen. Det er rigtig mange arbejdspladser, og det er uoverskueligt hvad det vil få af konsekvenser. Der bliver nu en tom kommunekasse med manglende skatteindtægter. Der bliver ikke det liv på havnen, der er nu. Det vil koste meget i bybilledet, siger Martin Prætorius.

- Jeg er rystet og fik det dårligt, da jeg hørte det. Jeg synes, at det er for dårligt og tænker på alle de mennesker, der nu skal ud og søge nyt arbejde. Hvor får de det? De får det i hvert fald ikke her i Faaborg, siger Tom Berg

Ved du noget? Så send os et tip