I det fynske folks tjeneste

Faaborg-Midtfyn bliver taber i ny sygehusplan

Ny sygehusstruktur i Region Syddanmark

Sygehusafdelingerne i Ringe bliver lukket. Også resten af Faaborg Sygehus lukkes og opgaverne er flyttes til Svendborg Sygehus.

Rygcentret i Ringe flytter til Middelfart næste år og neuro-rehabiliteringen flytter, når det nye universitetshospital ved Odense er færdigt. Herefter bliver Ringe Sygehus solgt.

- Det er værre end hvad vi havde frygtet, siger Faaborg-Midtfyns borgmester Bo Andersen (V).

- Vi havde taget til efterretning, at rygcentret skal flytte. Men neurorehabiliteringen burde blive. De har bevist, at de har en ganske særlig ekspertise, som nu risikerer at blive spredt, siger Bo Andersen.

Bo Andersen fremhæver også, at det er uheldigt at Faaborg-Midtfyn som udkantsområde mister højt kvalificerede arbejdspladser. Han vi nu undersøge mulighederne for at få et privathospital til kommunen i stedet.

Ny plan for sygehuse i Region Syddanmark

Planen skal nu igennem sidste del af den politiske proces. Den bliver forelagt gennemførelsesudvalget i dag tirsdag, forretningsudvalget i morgen onsdag og endelig regionsrådet 23. juni.

Nyt universitetshospital - Der bygges et nyt universitetshospital i nærheden af Syddansk Universitet i Odense. Det kan stå færdigt om 8-10 år, og prisen vil være 8 mia. kr.
På kort sigt skal der bygges til det nuværende universitetshospital (OUH) for at afhjælpe akutte pladsproblemer. Når det nye universitetshospital er bygget, sælges det nuværende OUH.

Svendborg Sygehus - i løbet af de næste 8-10 år skal der ske en gradvis udbygning og renovering. Prisen for dette vurderes at være omkring 560 mio. kr.

Nyborg Sygehus - de nuværende funktioner fortsætter indtil videre. På sigt omdannes sygehuset til sammedagssygehus.

Faaborg Sygehus - efterhånden som OUH/Svendborg Sygehus udbygges, flytter opgaverne fra Faaborg til OUH/Svendborg. Sygehuset i Faaborg forventes solgt i 2012.

Læs mere

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.