I det fynske folks tjeneste

Faaborg-Midtfyn har succes med vagtværn

Danske kommuner kan spare store beløb ved at indsætte private vagtværn til at overvåge kommunale institutioner som skoler og børnehaver.

Det viser erfaringer fra den tidligere Ringe Kommune, nu Faaborg-Midtfyn, skriver Fyens Stiftstidende tirsdag.

Her indsatte kommunen for fem år siden i samarbejde med det private erhvervsliv et vagtværn til at overvåge kommunens institutioner i aften- og nattetimerne, og resultatet er så godt, at kommunen nu har opsagt sin tyveriforsikring, fordi det ikke længere kan betale sig at have den, oplyser ekspeditionssekretær Lennart Jørgensen.

- Hvor kommunen tidligere oplevede syv-otte indbrud i sine institutioner om året, faldt tallet til et rundt nul efter vagtværnets indtog, siger Lennart Jørgensen.

Han kan kun opfordre andre kommuner som for eksempel Nyborg til at gøre det samme. Her arbejder kommunens risikokoordinator Jørgen Møller med en plan om at få dannet et kommunalt vagtværn til aften- og natpatruljering ved de kommunale institutioner.

Videoovervågning på vejI Faaborg Midtfyn Kommune er man nu i gang med at udbygge systemet til hele storkommunen, oplyser Lennart Jørgensen.