Faaborg-Midtfyn sparer åbenheden væk

Faaborg-Midtfyn kommune sparer sin postliste på internettet væk, hvor borgere og presse hidtil har kunnet følge med i kommunens korrespondance. [size=2][/size]

Det er blandt andet klagesager, ændringer af lokalplaner og ansøgninger, der hidtil har været offentligt tilgængelig på kommunens hjemmeside. Men nu bliver den digitale postliste lukket ned på grund af besparelser.

- Vi lukker den, fordi vi ikke har mulighed for at gå de mere end 9000 sager om året igennem for følsomme oplysninger, inden vi offentliggør dem, siger kommunaldirektør i Faaborg-Midtfyn Kommune, Benny Balsgaard, til TV2/FYN.

Kommuner er generelt forpligtet til at lægge oplysninger frem, så borgerne kan følge med, men der er ikke noget egentligt lovkrav om postlisterne. Men postlisterne er også et vigtigt redskab for pressen, som nu får meget sværere ved at følge med i kommunens arbejde.
- Vi får svært ved at udføre vores arbejde, og det går jo også ud over alle de borgere, der gerne vil følge med i kommunens arbejde, siger områderedaktør på Fynske Medier, Torsten Cilleborg, til TV2/FYN.

Kommunaldirektøren får opbakning til at nedlægge postlisten fra borgmester Hans Jørgensen (S), mens viceborgmester Bo Andersen (V) vil have beslutningen behandlet politisk.

Oversigt

    Oversigt