Faaborg-Midtfyn vil lave flygtningebyer

Kommunerne på Fyn har svært ved at finde boliger til de flygtninge, de skal integrere i 2016. Det får nogen til at tænke i pavillionbyer.

Faaborg-Midtfyn Kommune kan blive den første kommune i landet, der opretter en pavillion-by til flygtninge. Det er konsekvensen af de mange flygtninge, som kommunen skal modtage i år. 

I alt kommer der 256 flygtninge til Faaborg Midtfyn. Det er personer, der indtil nu har boet i et asylcenter, men som har fået opholdstilladelse og skal integreres i det danske samfund.

De skal have en bolig, og det har kommunen mere end svært ved at skaffe. Derfor er pavillionbyer nu på tegnebrættet. Men indtil videre er en kontorbygning i Ryslinge i Faaborg-Midtfyn Kommune i disse dage ved at blive bygget om til midlertidige boliger til flygtninge.

Der er også andre fynske kommuner, der kæmper med at skaffe boliger. En rundspørge som TV 2/Fyn har lavet til alle fynske kommuner viser, at 8 ud af 10 vurderer det som enten svært eller meget svært at finde boliger til de flygtninge de skal modtage. 

 

Oversigt

    Oversigt