I det fynske folks tjeneste

Fadøl eller akvavitcocktails: Hvilken festivaltype er du?

I gamle dage drak man fadøl, når man var på festival. I dag handler det om limegrønne drinks og specialøl.

01:34

Video: Morten Albek

Det er ingen hemmelighed, at Heartland Festival adskiller sig markant fra andre danske festivaler. Ikke mindst når det gælder mad- og drikkeoplevelser.

Livsstilsekspert Flemming Møldrup, der blandt andet er kendt fra tv-programmet Kender du typen?, mener, at standarden for festivalalkohol er steget de seneste år. 

Læs også Slot spærret af: Her bor alle stjernerne

- I gamle dage drak man fadøl på en festival. I dag kan man drikke akvavitcocktails, siger Flemming Møldrup til TV 2/FYN.

Er ægte festival med fadøl?

Weekendens Heartland Festival er fyldt med forskellige typer alkohol, og man kan nyde alt fra akvavitcocktails til specialøl og gå på champagnebar ved det sydfynske slot.

Du kan deltage i afstemningen herover. Hvis du ikke kan se den i din browser, kan du klikke her.

- På Heartland har man trykket max på speederen, fordi det er et særligt publikum, der kommer her, men man kan også se det på nogle af de andre festivaler, hvor der særligt kommer cocktailbarer og specialøl, siger Flemming Møldrup.

- Den ægte festival er med fadøl. Fadøl og festival hænger godt sammen. Afhængig af hvor man hører til, og hvilket udtryk man kommer med, prøver man i dag at sofistikere det en lille smule, forklarer livsstilseksperten.

På Heartland har man trykket max på speederen, fordi det er et særligt publikum, der kommer her.

Flemming Møldrup

Hvis han selv skal bestemme, er det dog stadig den klassiske festivalfadøl, han vil ses med, når han er på festival.

- Hvis jeg bliver set med denne her limegrønne ting (akvavitcocktail, red.), er det klart, at jeg stempler mig selv mere som en festivalbetragter end en festivaldeltager, erkender Flemming Møldrup.

En almindelig fadøl koster 45 kroner på Heartland. Næsten det dobbelte skal man have frem på mobilepay, hvis man vil have sig en limegrøn akvavitcocktail eller andre drinks.

Herunder kan du se, hvordan greven laver gin og tonic til kunstnerne på Heartland: 

07:19 Luk video