I det fynske folks tjeneste

Fællestillidsmand: En sorgens dag

En sorgens dag. Sådan beskriver fællestillidsmanden stemningen på Lindøværftet efter meldingen om, at medarbejderstaben skal reduceres med op mod 250.

Det er en sorgens dag for de ansatte på Lindøværftet på Fyn. Det er den umiddelbare kommentar fra fællestillidsmand Lars Hansen på Lindøværftet oven på, at ledelsen nu svinger sparekniven over det kriseramte værft og varsler fyringer af op til 75 funktionærer og 175 timelønnede.

- Jeg havde håbet, at vi kunne undgå fyringer. Når der skulle være fyringer, håbede jeg, at det var et mindre antal. Det er en sorgens dag, siger Lars Hansen til RB-Børsen.

Sidst i maj offentliggjorde ledelsen en ny spareplan, hvor ledelsen og medarbejderne skulle forhandle sig frem til en større millionbesparelse. Lars Hansen forklarer, at medarbejderne ikke kunne finde de 75 millioner kroner, som var et krav fra ledelsen:

- Der var ikke mulighed for at finde flere penge for os, fordi vi blandt andet ikke kunne honorere nok i forhold til lønnedgang, siger Lars Hansen til RB-Børsen.