I det fynske folks tjeneste

Fængsel for at efterlade mand i fryser

22-årig biltyv blev torsdag idømt to et halvt års fængsel for at lukke mand inde i frysecontainer. Til alt held havde manden en mobiltelefon med og kunne tilkalde hjælp.

Den 22-årige mand skal to et halvt år i fængsel, fordi han sidste år lukkede en 59-årig mand inde i en frysecontainer. Det afgjorde Retten i Odense i dag.

Den 22-årige er en erfaren biltyv og indbrudstyv og en fredag eftermiddag i november sidste år snusede han sammen med et par kammerater rundt i et industrikvarter i Middelfart for at finde en bil at stjæle. En mand var i færd med at lægge kassevis af pølser fra sit cateringfirma i en frysecontainer og havde stillet sin bil foran containeren med motoren i gang, så han kunne arbejde i lyset fra bilen. Den fristelse var for stor for den 22-årige biltyv, og da manden gik ind i containeren, så den unge sit snit til at løbe hen og lukke døren til frysecontaineren og stjæle bilen.

Til alt held havde manden sin mobiltelefon i lommen og det lykkedes ham at tilkalde venner, der kunne låse ham ud af den minus 20 grader kolde container.

Dommens længde var ikke, som anklager Kirsten Flummer havde forventet:

- Jeg havde regnet med, at han fik noget mere, men retten har lagt vægt på, at det ikke endte galt. Desuden har jeg ikke kunnet finde lignende dom at sammenligne med, siger anklageren, der havde bedt om tre år og ni måneders fængsel til den 22-årige.