I det fynske folks tjeneste

Fængslet for våben og handel med amfetamin: - Ingen i det kriminelle miljø kan vide sig sikre

Endnu en ransagning på Langeland fører til varetægtsfængsling. Fem mænd blev anholdt i samme sag i sidste uge.

Manden er sigtet for at have solgt 2,4 kilo amfetamin Foto: David Leth Williams/Ritzau Scanpix/arkiv

Retten i Svendborg har onsdag ved et grundlovsforhør varetægtsfængslet en mand i fire uger. Han er sigtet for salg af narkotika  samt våbenbesiddelse. Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Manden er sigtet for i perioden fra foråret 2017 frem til i går at have solgt 2,4 kilo amfetamin, samt at været i besiddelse af skydevåben med tilhørende ammunition.

Ransagede hans bolig

Manden blev anholdt, da Fyns Politi tirsdag ransagede hans bolig på Langeland.

- Ud over den nu varetægtsfængslede mand, blev også en kvinde anholdt under politiets aktion. Hun er sigtet for hæleri og blev løsladt efter endt afhøring, skriver Fyns Politi.

Læs også Fyns Politi i stor våben- og narkorazzia: Fem personer anholdt

I sidste uge ransagede Fyns Politi to andre adresse på Langeland samt otte adresser i Svendborg, og i følge Fyns Politi er der en klar sammenhæng imellem de to aktioner.

 - Vi har i Fyns Politi gennem længere tid holdt et yderst vågent øje med Langeland og det øvrige sydfynske område, siger vicepolitiinspektør Jesper Pedersen fra Fyns Politi.

Fyns Politi understreger, at politiet har en stor viden om, hvad der foregår på Langeland. En viden, som nu for anden gang på en uge har ført til ransagning, sigtelser og en varetægtsfængsling.

- Vores viden om, hvad der foregår lokalt, er stor, og ingen i det kriminelle miljø kan derfor vide sig sikre. Vi kan hurtigt rykke ud, og det gør vi, når de kriminelle mindst venter det, siger vicepolitiinspektør Jesper Pedersen.

 Da grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, har Fyns Politi ikke yderligere oplysninger i sagen.

Straffelovens §191 og §192a

 1. § 191

  Den, som i strid med lovgivningen om euforiserende stoffer til et større antal personer eller mod betydeligt vederlag eller under andre særligt skærpende omstændigheder overdrager euforiserende stoffer, straffes med fængsel indtil 10 år. Angår overdragelsen en betydelig mængde særligt farligt eller skadeligt stof, eller har overdragelsen af et sådant stof i øvrigt haft en særligt farlig karakter, kan straffen stige til fængsel i 16 år.
 2. Stk. 2.

  På samme måde straffes den, der i strid med lovgivningen om euforiserende stoffer indfører, udfører, køber, udleverer, modtager, fremstiller, forarbejder eller besidder sådanne stoffer med forsæt til at overdrage dem som nævnt i stk. 1.
 1. § 192 a

  Med fængsel fra 2 år indtil 8 år straffes den, der overtræder lovgivningen om våben og eksplosivstoffer eller artikel 4, stk. 1, i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 258/2012 af 14. marts 2012 ved under særligt skærpende omstændigheder at indføre, udføre, transportere, erhverve, overdrage, besidde, bære, anvende, tilvirke, udvikle eller med henblik på udvikling forske i
  1. 1) skydevåben eller
  2. 2) andre våben eller eksplosivstoffer, når våbnet eller eksplosivstofferne på grund af deres særdeles farlige karakter er egnet til at forvolde betydelig skade.
 2. Stk. 2.

  Den, der i øvrigt overtræder lovgivningen om våben og eksplosivstoffer under særligt skærpende omstændigheder, straffes med fængsel indtil 6 år.
 3. Stk. 3.

  Ved fastsættelse af straffen for ulovlig besiddelse af skydevåben efter stk. 1, nr. 1, skal det indgå som en skærpende omstændighed, at skydevåbnet besiddes på offentligt tilgængeligt sted. Besiddes der samtidig ammunition, der kan affyres med skydevåbnet, skal dette indgå som en yderligere skærpende omstændighed ved straffastsættelsen.