Fængsler mangler fanger

Fanger søges. Sådan lyder det fra samtlige arresthuse og fængsler på Fyn.

Det skriver Fyens Stiftstidende mandag.

De fem fynske institutioner under kriminalforsorgen, fire arresthuse, hvor folk typisk sidder varetægtsfængslet, inden deres sag afgøres ved retten, og tre fængsler mangler ifølge avisen indsatte.

Alle melder således om et fald i antallet af folk bag tremmer det seneste års tid. Tal fra Direktoratet for Kriminalforsorgen viser, at i gennemsnit hver 10. af de i alt 569 celler på Fyn var tomme i 2007. Året før var det omkring hver tyvende.

Og årsagen? Nogle af de fynske arrestforvarer og fængselsinspektører ønsker ikke at give deres bud. Men de, der gør, peger alle i samme retning: Politireformen, der fra 1. januar 2007 blandt andet ændrede landets hidtidige 54 politikredse til 12.

Mere kriminalitet

- Når nu vores venner kommer på gaden - dem i uniform - så skal tingene nok ændre sig igen. For jeg tror ikke, det har noget med mindre kriminalitet at gøre, konstaterer Jørn Peder Andersen, arrestforvarer i Svendborg. 

Og det tyder det heller ikke umiddelbart på er tilfældet. I hvert fald fik Fyns Politi samlet set flere anmeldelser om overtrædelser af straffelovens bestemmelser om blandt andet tyveri, vold, hærværk, indbrud, røveri og narko i 2007 end i 2006.

Politidirektør i Fyns Politi, Poul Løhde, erkender da også, at politireformen har haft indflydelse på faldet i antallet af fanger.

- Det vil være dumt at benægte. Vi har haft et vist produktivitetstab og har ikke efterforsket med samme hast som før, siger han til avisen.

- Men jeg tror ikke, man kan lave så omfattende en reform uden, at der kommer et dyk. Det koster selvfølgelig at flytte så mange mennesker rundt til nye funktioner, og folk skal lige finde sig til rette.

Oversigt

    Oversigt