Fængslet efter overfald foran retsbygning

To unge mænd i Odense er fængslet for vold i den grovere kategori. Sagen har med torsdagens skudopgør at gøre.

Der udspillede sig et mindre drama foran retsbygningen i Odense fredag eftermiddag, hvor to unge mænd overfaldt en tredje person.

Bevæbnet med totenschlæger

De to mænd, der er henholdsvis 19 og 29 år gamle, sigtes nu begge for kvalificeret vold, og de blev lørdag begge fængslet i fire uger. Den 29-årige kærede på stedet fængslingen til landsretten, mens den anden valgte at tænke over, om han vil gøre det.

Den ene af de to var bevæbnet med et slagvåben - en såkaldt totenschlæger, og det koster ham også en sigtelse for overtrædelse af våbenloven.

Et internt opgør

Politiet ønsker ikke at uddybe nærmere, men understreger, at der er tale om en voldsom episode.

- Det er altid voldsomt, når der bliver udøvet vold med våben. Det er der næppe nogen tvivl om. Det er jo også derfor, at det hedder kvalificeret vold, siger vagtchef Lars Thede fra Fyns Politi.

Voldsepisoden foran retsbygningen relaterer sig ifølge politiet til torsdagens skudepisode i Skt. Hans Gade i Odense, hvor der blev affyret adskillige skud mod motionsklubben Rawi Excercise.

Baggrunden for skudepisoden er "et internt opgør", lyder det fra politiet, der ikke vil gå i detaljer med, hvad det dækker over.

Det vides derfor ikke, om det er motionscentrets indehaver, som af en eller anden grund har fået fjender, der bruger sådanne dødbringende metoder.

Oversigt

    Oversigt