Fængslet fynbo løsladt

Den fængslede fynske kaffehandler Jens Nielsen blev onsdag sat på fri fod af de laotiske myndigheder. Fynboen har underskrevet en erklæring, der pålægger ham at hjælpe med at få sagen mod ham opklaret. Hør interview med den løsladte Jens Nielsen

Jens Nielsen rejser til Thailand torsdag

Den fængslede fynske kaffehandler Jens Nielsen blev onsdag sat på fri fod af de laotiske myndigheder. Fynboen har underskrevet en erklæring, der pålægger ham at hjælpe med at få sagen mod ham opklaret.

Klokken 12.30 laotisk tid blev Jens Nielsen efter 43 dage bag tremmer løsladt fra fængslet i byen Pakse.

"Jeg er lykkelig, og takker for den store opbakning jeg har fået fra Danmark og mine venner i Laos", siger Jens Nielsen til TV 2/FYN.

Jens Nielsen har skrevet under på en erklæring, der pålægger ham at hjælpe de laotiske myndigheder med at få sagen mod ham opklaret. Jens Nielsen har tidligere arbejdet for Singapore firmaet Primjee Ltd., der nu er gået konkurs. Firmaet skylder omkring 1,5 mio. kr i Laos, og myndighederne mener, at Jens Nielsen hæfter for denne gæld.

Jens Nielsen rejser tilbage til sin bolig i Bangkok i nabolandet Thailand torsdag, men han har indvilliget i at vende tilbage til Laos for at få sagen afklaret.

"Jeg synes, det er nogen rimelige betingelser, og jeg er tryg ved aftalen", siger Jens Nielsen.

Straks efter sin løsladelse spiste Jens Nielsen en middag sammen med et par danske venner i Laos, og senere onsdag vil han indlogere sig på et hotel i det sydlige Laos.

Den nu frigivne fynbo er meget taknemmelig for den store opbakning og interesse, der har været udvist for hans sag den seneste uge.

De næste par uger skal han bruge til at arbejde og indhente det han ikke har nået de seneste uger. Han har ingen planer om at vende tilbage til Fyn før vejret i Danmark bliver varmere.

Oversigt

    Oversigt