Færgeafgørelse på Ærø

Onsdag aften bliver fremtiden for Ærøs færgeruter afgjort, når kommunalbestyrelsen på Ærø tager stilling til et forslag om at nedlægge de nuværende færgeruter, og erstatte det af én ny rute til Tåsinge.

Set med lokalpolitiske briller var det et historisk skred, da Politikerne på Ærø i december sidste år bekendtgjorde, at en enig kommunalbestyrelse ønskede at nedlægge færgeruterne fra Marstal og Søby, så der i fremtiden kun skal være en færge fra øen - nemlig fra Ærøskøbing til Tåsinge.

Forud var gået årtier, hvor ingen politikere turde tale for at nedlægge færgeruter.

Selvom politikerne op til kommunalvalget havde fået udarbejdet en rapport, der anbefalede at lukke to ruter, blev emnet nærmest fortiet i valgkampen. Men vælgerne stemte alligevel efter politikernes holdninger til færgesagen.

I søby fik den søbybaserede borgerliste stemmerne, i Marstal løb den lokale konservative borgmester Karsten Landro med stemmerne og i Ærøskøbing fik byens daværende og hele øens nuværende borgmester Jørgen Otto Jørgensen de fleste stemmer. 

Men i december blev de altså alle enige om at sløjfe to ruter - og det flertal er stadig solidt, selv om Borgerlistens to medlemmer siden er blevet banket på plads af baglandet og nu vil stemme imod.

Derfor tyder alt på at et massivt flertal onsdag aften vil sige ja til den nye færgerute til Tåsinge.

Se med når TV 2/FYN sender direkte fra Ærø onsdag klokken 19.30

Plan for fremtidens færgeruter til Ærø

Blå = Ny rute
Rød = Nedlægges
Grøn = Bevares

Vis stort kort

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Oversigt

    Oversigt