I det fynske folks tjeneste

Færre bliver viet i Folkekirken

00:19

- De er jo medlemmer, og de får rask væk deres børn døbt. Så er der lige det ekstra at blive viet i Folkekirken, det kunne vi jo selvfølgelig godt tænke os, siger sognepræst Lisbeth Hoffmann Petersen.

Foto: Jeppe Vestergaard Jensen

1 af 2

Færre fynboer bliver viet i kirken. Det vil kirken gerne lave om på, derfor var folkekirken søndag på charmeoffensiv til årets bryllupsmesse i Odense, hvor de besøgende kunne få svar på de store bryllupsspørgsmål.

Til bryllupsmessen i Odense søndag var der der omkring 30 udstillere med bud på, hvad der kan gøre fejringen af kærligheden helt perfekt.

Men årets bryllupsmesse handlede ikke kun om borddækning og brudebuketter. For første gang var Folkekirken med på bryllupsmessen.

- Vi skal blive bedre til at reklamere for os selv, det har vi ikke været. Vi har et indhold, der er vigtigt, men reklame og marketing og sådan noget, det har vi slet ikke forholdt os til før, siger sognepræst Lisbeth Hoffmann Petersen fra Hjallese.

Og Lisbeth Hoffmann Petersen har en mission. Hun ser gerne, at flere bliver viet i Folkekirken.

- De er jo medlemmer, og de får rask væk deres børn døbt. Så er der lige det ekstra at blive viet i Folkekirken, det kunne vi jo selvfølgelig godt tænke os. Så så vi dem endnu en gang, og vi kom i kontakt med hele deres familie også, som kom inden for døren. Så derfor vi er her på bryllupsmessen. Også fordi vi mener, at vi har noget vigtigt at siger dem, siger sognepræst Lisbeth Hoffmann Petersen.

I følge statistikkerne så vælger stadig flere fynboer at lade sig gifte et andet sted end i kirken. På Fyn var der i 2015 i alt 500 færre vielsen i kirken end i 2006.

Læs også En messe for giftelystne mænd og kvinder

Se indslag om Folkekirken på bryllupsmesse:

03:08

Man synes jo måske kirken og vielser hænger uløseligt sammen. Men færre fynboer bliver viet i kirken. Og det vil kirken gerne lave om på, derfor var folkekirken på charmeoffensiv til årets bryllupsmesse i Odense.

Luk video

 

 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.