Færre børn venter på psykiatribehandling

Færre børn og unge venter på psykiatrisk behandling. Men regionernes ventelister er blevet større for voksne. I Region Syddanmark venter flest.

Regionernes sygehusvæsner har i første kvartal af 2011 fået hugget ind på ventelisterne for børn og unge, som er henvist til psykiatrisk behandling.

Siden nytår er ventelisten faldet med 10 procent, så der nu står 2460 børn og unge på venteliste. Samtidig er der 15 procent færre, som må vente i over to måneder, før de kommer i behandling, oplyser Danske Regioner.

Indhugget skyldes, at regionerne har taget flere børn og unge under behandling. I forhold til samme periode sidste år er antallet af indlæggelser steget med fem procent og antallet af ambulante besøg med 7,5 procent.

Formanden for regionernes social- og psykiatriudvalg, Flemming Stenild (SF), konstaterer, at nedbringelsen af ventetiden kommer efter en indsats på området igennem flere år.

- Det har vi ventet på, så nu håber vi, at tendensen holder. At vi samtidig tager toppen af dem, der venter i mere end to måneder, er bare glædeligt, siger han.

Imens er ventelisterne steget for voksne patienter, som skal i psykiatrisk behandling, nemlig med 7,5 procent til 4942.

Flest børn og unge venter i Region Midtjylland og færrest i Region Nordjylland.

For de voksnes vedkommende står der flest på venteliste i Region Syddanmark og færrest i Region Sjælland.

Oversigt

    Oversigt