Færre fynske butikker

Hård konkurrence gør indhug i antallet af butikker på Fyn. Fra juni til slutningen af september er der blevet 145 butikker færre på Fyn. Og tallet ventes at blive ved med at falde.

Markant tilbagegang

Da juni 2005 begyndte var der 4.054 butikker på Fyn og omliggende øer. Ved udgangen af september var 3.909 tilbage. Det er en tilbagegang på 145 butikker - eller 3,6%.

Tilbagegangen på landsplan er 3,1 % svarende til 1.514 lukkede butikker.

Det viser en opgørelse fra Danmarks Handelstandsforeninger, som baserer tallene på Post Danmarks opgørelser over butikker, der modtager adresseløse forsendelser.

Formanden for Danmarks Handelsstandsforeninger, Bent Aarrebo Pedersen siger til TV 2/Fyn, at Postdanmark har antydet, at der kan være usikkerhed omkring de eksakte tal og er ved at undersøge sagen.

- Men tendensen er klar. Der bliver færre butikker over hele landet, siger han.

Benhård konkurrence

Årsagen er, iflg Handelstandsforeningerne er den hårde konkurrence indenfor detailhandelen. Ikke mindst gør discountbutikkerne indhug i antallet af butikker. Også grænsehandelen gør sig gældende.

Forventningen er, at konkurrencen øges de kommende fem år på grund af den ny lukkelov med søndagskrig om kunderne og åbningen af Lidl-butikker, og at det vil koste mange butikker livet.

På landsplan ventes et fald på op mod 10%.

Oversigt

    Oversigt