Færre fynske frivillige giver sløj indsamling til fattige

Kirkens Korshær har kæmpet med at få indsamlere. På Fyn var der omkring en tredjedel færre indsamlere end sidste år. Det kan ses på beløbet, der er blevet indsamlet søndag.

Kirkens Korshær vurderer, at der søndag er blevet samlet mellem 2 og 2,4 millioner kroner ind til socialt arbejde blandt landets svageste. 

Men resultatet er ikke som håbet. Beløbet lander langt under de 3,5 millioner kroner, som blev indsamlet sidste år.

Det oplyser organisationen i en pressemeddelelse.

Det er anden gang, at Kirkens Korshær gennemfører en landsindsamling. 

Der var flere indsamlingssteder i år, men det har knebet med at få indsamlere nok. Sidste år var der 3.000 frivillige indsamlere, men i år er det kun omkring det halve.

På Fyn var der omkring en tredjedel færre indsamlere end sidste år.

På trods af at resultatet ikke er som håbet, er chefen for Kirkens Korshær, Helle Christiansen, stadig positiv.

- Først og fremmest er vi rigtig glade for de mange, der har samlet ind, og de mange, som har støttet. Det falder på et tørt sted. Det er hjælp til fattige mennesker.

- Som det ser ud lige nu har vi fået omkring en million mindre end sidste år. De penge ville vi selvfølgelig rigtig gerne have haft med, fordi der er brug for dem, siger hun. 

quote Det falder på et tørt sted. Det er hjælp til fattige mennesker.

Helle Christiansen, chef for Kirkens Korshær

En forklaring på de færre frivillige kan ifølge organisationen have været kommunalvalget tirsdag. Blandt andet ved at valget måske har trukket på de samme frivillige folk, som ville samle ind for organisationen.

- Det, som betyder noget, er, om der er flere indsamlere, som går med. Så det tror jeg, at vi vil fokusere rigtig meget på til næste år, siger Helle Christiansen.

Kirkens Korshær i Nyborg var med for første gang i år. Seks havde meldt sig som frivillige indsamlere. De fik i alt indsamlet 4.434 kroner i kontanter i raslebøsserne. 

Det endelige resultat af landsindsamlingen forventes først at ligge klar om nogle dage.

Alle beløb er nemlig ikke blevet meldt ind endnu. Det er også stadig muligt at donere til indsamlingen gennem MobilePay.

Kirkens Korshær driver socialt arbejde i 29 byer rundt omkring i Danmark. Hertil kommer arbejde med at støtte børn og familier syv forskellige steder i landet.

Se hele søndagens indslaget om indsamling i Nyborg her under:

 

Oversigt

    Oversigt