Færre over Storebælt

For første gang siden 1998 ventes det, at færre biler, busser og lastbiler krydser Storebælt i juledagene i forhold til året før.

Trods SP-penge, rekordlave boligrenter og udsigt til skattelettelser er der færre, der vil køre i egen bil for at holde jul sammen med familien på den anden side af Storebælt, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten onsdag.

Trafikvæksten - og prognoserne - har ellers været konstant stigende siden åbningen i 1998.

Rekorden på 184.374 bilpassager på Storebælt sidste år i de seks juletrafikdage 23. til 28. december ventes ikke slået i 2009.

- I vores prognose regner vi for første gang med en nedgang i antallet af biler, der krydser Storebælt i juledagene. Det er en lille nedgang, men dog en nedgang på to pct. I det hele taget bliver 2009 det første år med et faldende trafiktal siden 1998, siger markedsdirektør Søren Vikkelsø fra Sund & Bælt A/S.

Det faldende trafiktal fordeler sig med en næsten uændret udvikling på personbilerne, mens lastbil8trafikken er faldet med 10 pct.

Men juledagene er kendetegnet ved få lastbiler og stor overvægt af personbiler.

- Nu er det kun en prognose fra vores side. Vi har valgt at lægge faldet i hele årets trafik til grund for forudsigelserne om dette års juletrafik og de kan jo blive gjort til skamme. Der er dog stadig tale om et meget højt niveau i trafikmængderne, trods den værste krise i mange år, siger Søren Vikkelsø.

Oversigt

    Oversigt