Færre syddanskere sælger boliger

Flere boliger blev forsynet med et til salg-skilt i marts - men der er dog færre end i marts sidste år, og stigningen er mindst i Syddanmark.

Der er nu 61.087 ejerboliger til salg. Antallet af ejerboliger til salg blev i marts øget med 3305 boliger, oplyser Realkreditrådet.

Til sammenligning er der det seneste år i gennemsnit sat 6000 boliger til salg hver måned, men udbuddet af boliger er stadig 4,3 procent lavere end i samme måned sidste år.

Direktør i Realkreditrådet Ane Arnth Jensen siger, det er er typisk for årstiden.

- Der sættes typisk flere boliger til salg i foråret. Siden 2006 er boligudbuddet hvert år i gennemsnit steget med knap fire procent fra februar til marts.

- Sælgerne ved, at foråret er tiden, hvor flere boligsøgende går på markedet med et håb om at finde en ny bolig, og det giver grobund for øget handelsaktivitet, siger Ane Arnth Jensen i en pressemeddelelse.

Til salg-skiltene på boligerne fordeler sig på 41.547 parcel- og rækkehuse, 7370 ejerlejligheder og 12.170 fritidshuse. Stigningen i boligudbuddet i marts gælder for alle boligtyper og i hele landet.

For både parcel- og rækkehuse samt ejerlejligheder er de største udbudsstigninger i og omkring København. I Region Hovedstaden steg boligudbuddet for de to boligtyper med henholdsvis 8,0 og 8,8 procent.

Region Syddanmark udmærker sig ved at have den laveste stigning i udbuddet af boliger. Her steg antallet af parcel- og rækkehuse med 3,3 procent.

Det er samtidig den eneste region i landet, hvor udbuddet af ejerlejligheder faldt. Faldet udgjorde 0,8 procent.

Selv om boligsælgerne er i forårshumør, er det ikke i samme jublende tempo som sidste år. Ved udgangen af marts var der 2777 færre ejerboliger til salg i forhold til marts 2012, hvilket svarer til et fald på 4,3 procent.

- Vi har stadig historisk set et højt boligudbud. Der står i dag dobbelt så mange boliger til salg, end der gjorde i begyndelsen af 2006.

- Det høje boligudbud skyldes parcel- og rækkehuse, mens antallet af ejerlejligheder er nede på samme niveau som før kriseårene, tilføjer Ane Arnth Jensen.

Oversigt

    Oversigt