Fagblad: Reddere i Middelfart har 600.000 tilgode

På vegne af fire tidligere BIOS-reddere har 3F Vestfyn i Middelfart som den første 3F-afdeling sendt et krav på 595.861 kroner til regionen.

En regning på knap 54 millioner kroner fra reddere ansat i det nu konkursramte ambulanceselskab BIOS er på vej til Region Syddanmark, der har overtaget ambulancedriften. Det skriver Fagbladet 3F.

3F-afdelinger er ved at opgøre krav om manglende løn for cirka 350 tidligere BIOS-reddere, som ifølge 3F's beregninger har mindst 54 millioner kroner for manglende løn med videre.

Finn Ole Christiansen, faglig medarbejder i 3F Vestfyn i Middelfart, har som den første 3F-afdeling sendt et krav på 595.861 kroner til regionen på vegne af fire tidligere BIOS-reddere

- Kravene fra 3F Vestfyn er sendt med anbefalet post, og har regionen ikke svaret mig senest 10. oktober, oversender jeg kravene til 3F hovedforbundet i København, der så tager over og fører kravene videre. Men jeg forventer, at regionen lever op til deres løfte til redderne om at betale, hvad de har til gode hos BIOS, som Lønmodtagernes Garantifond (LG) ikke dækker, siger Finn Ole Christiansen til Fagbladet 3F.

3F har lavet en foreløbig opgørelse på det samlede krav for cirka 350 tidligere BIOS-reddere, der er medlem af 3F. Det lyder på knap 54 millioner kroner, men beløbet forventes at blive større, når udregningen er endelig.

Regionsrådsformand i Region Syddanmark Stephanie Lose (V) lover, at regionen dækker alle berettigede og dokumenterbare krav fra de tidligere BIOS-reddere. For eksempel manglende løn.

- I det omfang Lønmodtagernes Garantifond ikke dækker, går regionen ind og dækker alle berettigede og dokumenterbare krav, siger Stephanie Lose til Fagbladet 3F.

Oversigt

    Oversigt