Fagforening frikendt for religiøs diskrimination

I en opsigtsvækkende sag om religiøs diskrimination er Kristelig Fagforening nu blevet frikendt for at fyre en kvindelig medarbejder.

Kristelig Fagforening er frikendt for religiøs diskrimination, skriver Avisen.dk onsdag.

Retten I Glostrup har netop frikendt fagforeningen for at fyre en medarbejder, fordi hun ikke kom i de kristne menigheder.

Tre ansatte fortalte ellers i retten, at de følte sig diskrimineret, fordi de ikke deltog i gudstjenester eller bad morgenbøn på jobbet, som de andre ansatte.

- Det glæder os, at vi er blevet frikendt. Det ligger os meget fjernt at tvinge nogen til noget, siger landsformand i Kristelig Fagforening Søren Fibiger Olesen.

Sagen startede i 2008, da Bente Andersen blev fyret af fagforeningen. Kvindens forklaring lød, at hun blev fyret, fordi hun ikke deltog i de kristelige arrangementer og fællesskaber.

- Jeg blev fyret, fordi jeg ikke bad bordbøn, eller kom i menigheden, det er jeg slet ikke i tvivl om, udtalte bente Andersen til Avisen.dk i januar 2010.

Trods flere personer har følt sig religiøst diskrimineret, er Krifa frikendt for alle beskyldninger.

Fadervor skyld i fyring

I retten i Glostrup kom det frem, at tre tidligere ansatte følte sig diskrimineret, fordi de ikke gik til gudstjenester eller var en del af den kristne menighed.

De tre tidligere ansatte forklarede, at de var fem ud af 22 ansatte i Krifas afdeling i Odense, der ikke deltog i de religiøse arrangementer. I dag er alle fyrede.

- Der er ingen tvivl om, at Bente og hendes kollegaer er blevet diskrimineret. Men det er enormt svært at løfte bevisbyrden i den slags sager, siger faglig chef i HK Hovedstaden Steen Preisler.  

Oversigt

    Oversigt