FAKTA: Her er Bukkehave-sagen i korte træk

Bilfirmaet Bukkehave får konfiskeret 10 millioner for handel med Saddam Hussein. Læs sagen her.

* Byretten i Svendborg afgjorde i februar 2011, at Bilfirmaet Bukkehave Corporation skulle have konfiskeret 25 millioner kroner for ulovlige handler med det irakiske styre under nu afdøde diktator Saddam Hussein.

* Handlen skete under FN'S handelsembargo og det såkaldte program mad for olie i årene 2000 til 2002.

* Bagmandspolitiet havde i byretten nedlagt påstand om, at firmaet skulle have konfiskeret 29,5 millioner kroner.

* Bukkehaves handler med det irakiske styre løb op i 125 millioner kroner for salg af lastbiler og reservedele. For at få kontrakterne i hus, forpligtede Bukkehave sig til at betale en del af værdien af handlerne - angiveligt 10 procent - til det irakiske styre.

* I december 2011 mildnede Østre Landsret dommen til at firmaet kun skulle have konfiskeret 10 millioner kroner. Landsretten fastslog i dommen, at Svendborg-virksomheden forsætligt overtrådte handelsembargoen mod Irak.

* Selve strafansvaret mod firmaets indehaver Christian Haar er forældet, og han kan derfor ikke straffes. Men fristen for konfiskation er ikke forældet.

* Anklagemyndigheden besluttede efter dommen i Østre Landsret, at sagen skulle for Højesteret, som torsdag afgjorde, at Bukkehave-firmaet skulle have konfiskeret millioner kroner for de ulovlige handler.

* Højesteret følger Østre Landsret og fastslår, at Bukkehave skal have konfiskeret 10 millioner kroner.

* Bukkehave Corporation har filialer over det meste af verden med kontorer i Australien, USA, Europa, Afrika og De Forenede Arabiske Emirater.

* Bukkehave Corporation A/S er det ultimative moderselskab. I 2011 havde selskabet en omsætning på godt 277 millioner kroner og et overskud før skat på 871.000 kroner.

Oversigt

    Oversigt