Falck måtte til pumperne efter skybrud

26 gange er Falck rykket ud til oversvømmede kældre og andre skader efter et kraftigt skybrud.

Den tunge sommerregn giver problemer mange steder landet over. Falck har i det seneste døgn måtte komme regnplagede danskere til undsætning 26 gange.

- Det er typisk oversvømmede kældre, vi må rykke ud til og sætte pumper op, siger kommunikationsmedarbejder i Falck, Klaus Kristiansen.

Et enkelt sted i Jylland måtte Falck rykke ud til en familie, som var ved at få lagt nyt tag på deres hus. Uheldigvis blev en presenning blæst af taget, så regnen uhindret kunne vælte ned i huset.

- Heldigvis var det ikke et af de steder, hvor der faldt mest regn, siger Klaus Kristiansen.

Regnskyllene er især gået hårdt ud over Midtjylland og Fyn. Ifølge Fyens Stiftstidende har blandt andet tre skoler i Odense fået oversvømmet kældrene.

Flere steder måtte Falck også rykke ud til oversvømmede veje - blandt andet i Svendborg. Men her er der grund til at glæde sig over det tørre forår, vi har haft i år, siger Klaus Kristiansen.

- De fleste steder er vandet stort set forsvundet igen, når vi kommer frem. Jorden er så tør efter det tørre forår, at den hurtigt opsuger vandet, siger han.

Især Syd- og Midtjylland samt Fyn fik voldsomme regnmængder i løbet af onsdag eftermiddag og aften.

Flere steder var der ifølge DMI tale om skybrud. Det betyder, at der er faldet mere end 15 millimeter regn på 30 minutter.

Ved målestationen i Alslev i Sydjylland faldt der på kort tid 60 millimeter, mens andre dele af regionen inden for få timer fik fra 25 til 45 millimeter.

Til sammenligning faldt der i hele juni måned sidste år 52 millimeter regn.

Vejrudsigten for det kommende døgn ser lidt mere tør ud - dog venter DMI kraftig regn i Nordjylland i løbet af torsdag formiddag.

Oversigt

    Oversigt