I det fynske folks tjeneste

Falck: Tak for tålmodigheden

Falck i Region Syddanmark har så travlt efter stormen, mandag, at de hidtil kun har nået at besigtige cirka halvdelen af de anmeldte stormskader. De møder dog generelt forståelse fra de skadelidte.

Falck Syddanmark har p.t. kendskab til 1170 skader efter stormen mandag. Heraf mangler 545 at blive besigtiget, og der kommer stadig anmeldelser.

Årsagen til de manglende besigtigelser er hovedsageligt, at Falck prioriterer de mest akutte og omfattende skader højest. Det er for det meste også de mest tidskrævende.

En anden forklaringer, at stor del af skaderne kan ikke udbedres efter mørkets frembrud af hensyn til personalets sikkerhed.

Falck forventer, at være færdig med besigtigelsen af større skader om et par dage, mens der kan gå en uges tid med at besigtige mindre skader.

- Vi har mødt og snakket med rigtig mange tålmodige og forstående borgere, som er skadesramte. Vi er glade for og værdsætter denne glædelige forståelse og opbakning, siger Lars Thykjær Pedersen, stationsleder hos Falck Syddanmark.

Alle mand kaldt ind

Falck i Syddanmark har indsat 34 ekstra skadeshold udover det daglige beredskab.

I løbet af onsdag ventes antallet af hold at nå 40.

Alle ledere har ryddet deres kalender for at deltage i stormarbejdet.

Falck Syddanmark har tilkaldt og bemandet alle pladser i vagtcentralen.

Der er indledt samarbejde med brandvæsenet i Fredericia og Vejle samt beredskabsforbundet, ligesom der er tilkaldt ressourcer fra deltidsbrandvæsenet.