Falcks ambulancemonopol vakler

Et flertal i Fyns Amtsråd er nu klar til at give Falck konkurrence på ambulancekørsel. Både Socialdemokratiet, De konservative og Dansk Folkeparti er med på at tilbyde de kommunale beredskaber kørsel med ambulancer. Se tv-indslag fra 28. marts

Flertal i amtet vil have konkurrence

Et flertal i Fyns Amtsråd er nu klar til at give Falck konkurrence på ambulancekørsel. Både Socialdemokratiet, De konservative og Dansk Folkeparti er med på at tilbyde de kommunale beredskaber kørsel med ambulancer.

Falcks monopol på ambulancekørsel vakler på Fyn. Udenom Sygehusudvalgets formand, Ester Larsen(V), vil et flertal nu have nye aktører på banen.

Blandt de mulige konkurrenter til Falck bliver Odense Brandvæsen nævnt. Og her er man klar til at overtage en del af ambulancekørslen, hvis det bliver muligt.

"Jeg synes, at vi ville være gearet til det, og i organisationen er der lyst og vilje til det det", siger beredskabschef Peter Staunsstrup til Politiken.

Ifølge gruppeformand Poul Erik Svendsen, så skal amtet snarest mulig gå i gang med at undersøge mulighederne og bede mulige aktører om at komme med tilbud på ambulancekørslen.

Oversigt

    Oversigt