Falske lotteri-gevinster

6, 5 millioner kroner. En lotteri-gevinst af den størrelse skulle være nok til at sikre juleglæden i mangen et fynsk hjem.  

-

6, 5 millioner kroner. En lotteri-gevinst af den størrelse skulle være nok til at sikre juleglæden i mangen et fynsk hjem.

For en mand fra Odense bliver det nok nærmere til en lang næse, det er nemlig efter al sandsynlighed endnu en af de mange falske lotteri-gevinster, der i virkeligheden skal bruges til at få penge ud af godtroende fynboer.

Manden har modtaget et brev fra et spansk firma med adresse i Malaga med det glædelige budskab, at han har vundet 875.000 Euro - det svarer til 6, 5 millioner kroner. Han er en af de 16 heldige, der skulle dele en gevinst på 14 millioner euro.

For at få pengene udbetalt skulle han sende navn, adresse og kontonummer til det spanske firma - herefter ville han få gevinsten udbetalt.

Hos Odense Politi er det langt fra første gang, man hører om de falske gevinster. Specielt her i efteråret har politiet modtaget en lind strøm af henvendelser fra folk, der har fået breve, hvor de angiveligt har vundet store beløb. Politiet får omkring 2-3 henvendelser om ugen fra de \"heldige\" vindere, men vurderer at det kun er toppen af isbjerget. Langt de fleste smider bare brevene ud.

Man skal under ingen omstændigheder blive så begejstret for udsigten til den store gevinst, at man udleverer sit kontonummer. Kriminalinspektør Hermann Overgaard fra Odense Politi siger til TV2/Fyn, at \" De fleste burde vide at man hverken skal betale penge eller udlevere kontonummer for at få udbetalt en gevinst. Det er et forsøg på at lokke penge ud af godtroende folk, der er ingen reel gevinst bag.\"

  

Oversigt

    Oversigt