I det fynske folks tjeneste

Falsled: Ingen gulddans at være gourmet-restaurant

elvom Falsled Kro flere gange har været spået til at vinde en af de eftertragtede Michelin-stjerner, kører restauranten for tredje år i træk med underskud. Foto: Falsled Kro

For tredje gang i træk har Falsled Kro underskud. Odense-restauranten Pasfall lander mindre overskud.

Mens de fynske gourmet-restauranter mandag eftermiddag ventede med spænding på, om der havnede en Michelin-stjerne på Fyn, viser dagligdagen, at høj kogekunst og delikate anretninger ikke automatisk skaber smør på brødet.

Falsled Kro har netop afleveret sit 2017-regnskab, og det viser et - ifølge ledelsen - utilfredsstillende underskud på 129.000 kroner før skat mod et minus på 34.000 kroner året i forvejen.

I 2015 var underskuddet på 455.000 kroner. 

Læs også Michelin misser igen: Ingen stjerneregn på Fyn

Selv om bruttofortjenesten steg til 13,2 millioner kroner, steg udgifterne til de 41 medarbejdere forholdsvist mere.

Egenkapitalen er dog fortsat på 25 millioner kroner.

Laudrups kro

Ved årsskiftet trådte en helt ny og prominent bestyrelse og ejerkreds dog til.

Det er med tidligere Mærsk-bestyrelsesformand Michael Pram i spidsen.

Andre prominente medejere er blandt andre fodboldspilleren Michael Laudrup, der nu er træner i Qatar, vineksperten Peter Sisseck, ejendomsinvestor Lars Thylander, Michael Ritto, tidligere Falck-direktør og medlem af en række tunge bestyrelser Lars Nørby Johansen, bureaudirektør Jan Duckert, læge Camilla Bredholt, Jesper Linde, tidligere Ilva-direktør, Pernille og Bendt Wedell og Jørgen Skeel samt fire medlemmer af Grønløkke-familien,  der etablerede spisestedet, nemlig Christian, Jeppe, Jacob og Mikael Grønløkke.

Læs også Fynsk Michelinhåb: Hæderen giver travle borde

I løbet af efteråret overtog Kasper Tind Hasse jobbet som chefkok efter Per Hallundbæk, der nu driver Franck A i Odense.

Ifølge ledelsesberetningen er flere nye tiltag og investeringer sat i værk for at forbedre indtjeningen.

Mens Falsled Kro landede endnu et underskud gik det bedre hos Pasfall i Odense, der sluttede 2017 med et overskud på 70.000 kroner før skat mod 98.000 kroner året i forvejen, viser det netop offentliggjorte regnskab.

Pasfall har i gennemsnit haft 20 medarbejdere i 2017. 

Selvom begge restauranter klart er spisesteder i gourmet-klassen, blev det igen i år ikke til Michelin-stjerner til hverken Falsled Kro eller Pasfall. Heller ikke Odense-restauranten The Balcony, der i år var spået gode chancer, eller Lieffroy i Nyborg, fik en stjerne.

02:52 Luk video

Ved du noget? Så send os et tip