I det fynske folks tjeneste

Falsled Kro kører godt

Falsled Kro på Sydfyn er en af de eneste gourmetrestauranter herhjemme, der både kan levere kvalitet på tallerkenen og et solidt overskud på regnskabet.

Brune David og Patrick Lieffroy fra Falsled Kro

Selv om et besøg på en gourmetrestaurant snildt løber op i 1500 kr. per kuvert, er det svært for de gastronomiske flagskibe
at skabe sunde forretninger, skriver dagbladet Børsen.

Dagbladet Børsen kan efter en gennemgang af 14 gourmetrestauranter
konstatere, at kun to restauranter i 2005 formåede at levere et resultat på over 1 mio. kr.

Hos en af de to - Restaurant Ensemble - skyldes det udelukkende, at de tidligere ejere afhændede restauranten for 1,3 mio. kr. i april - ellers havde overskuddet lydt på godt 350.000 kr.

Falsled Kro ved Faaborg skiller sig ud med et resultat før skat på 2,2 mio. kr.Fire af restauranternes regnskaber viser ligefrem minus.

Sønderjyske Fakkelgaarden, der er kombineret luksushotel og -restaurant, ligger helt i bund med et minus på 1,4 mio. kr., mens også eksklusive restauranter i hovedstadsområdet som Søllerød Kro, Restaurationen og Kommandanten ikke magter at skabe overskud.

Særligt slemt ser det ud for Restaurationen, der i 2004 fik et flot overskud på 2,4 mio. kr. før skat. I 2005 blev hele overskuddet dog hældt ud i køkkenvasken, hvor Restaurationen gav et underskud på knap 100.000 kr, skriver Børsen.