Familie får erstatning for skimmelsvamp

En familie, der boede i en lejlighed fuld af skimmelsvamp i Hvenekildeløkken i Odense har fået tilkendt fuld erstatning i en usædvanlig dom i retten i Odense.

Retten fandt, at lejligheden var uegnet til beboelse og til fare for beboernes sundhed.

Familien Nielsen, der boede i Hvenekildeløkken 67 fik torsdag tilkendt i alt 162.000 kr. i erstatning.

Det dækker det fulde beløb, de har betalt for at bo seks måneder i den befængte lejlighed og forskellige andre udgifter, de har haft på grund af sagen.

Det er aldrig før sket at retten tilkender fuld erstatning af husleje. Normalt får man kun 25 - 50%, fordi retten plejer at tage højde for at lejeren selv er skyld i en del af skaden.

Men det fandt retten i Odense altså ikke gjaldt i dette tilfælde.

- Dommen viser, at man tager problemer med skimmelsvamp seriøst og det er en løftet pegefinger til bygherrerne om at bygge ordentlige boliger, siger familien Nielsens advokat, Erik Larsson.

Lejligheden i Hvenekildeløkken var så fuld af svamp, at familiens fire børn fik astma og høfeber og deres mor, Amalie Nielsen, blev sygemeldt.

Udlejeren, HD Ejendomme, genhusede familien i en anden lejlighed efter seks måneder, men også den var fuld af skimmelsvamp.

Den første lejlighed var helt ny, da familien flyttede ind, men altså alligevel fyldt med svamp. Årsagen er formentlig byggesjusk.

Familien Nielsen arbejder videre på at få anerkendt deres sygdomme som personskade, hvilket også kan udløse erstatning.

Oversigt

    Oversigt