I det fynske folks tjeneste

Familie føler sig hetzet af naturfredningsforening

Siden 2005 har en familie været parat til at rive en ruin ned på deres grund for at opføre et nyt hus. Kommunen har givet dem lov, men Danmarks Natur-fredningsforening bliver ved med at klage.

Familien Pedersen ved deres grund.

Tillæg til lokalplanen

- Det føles som en personlig hetz, for selv når vi følger deres forrige klage og får lavet planlægning, så finder de på noget nyt, siger Anja Sonne Pedersen til TV 2/FYN.

På familien Pedersens grund ligger en brandtomt. Familien fik oprindeligt dispensation fra Ørbæk Kommune til at måtte rive den ned og bygge nyt, men det klage Danmarks Naturfredningsforening over, fordi der ikke må bygges nyt i åben landskab.

Efterfølgende lavede Ørbæk Kommune et tillæg til lokalplanen, der giver lov til byggeriet. Men nu har naturfredningsforeningen atter klaget til naturklagenævnet.

Principsag

For alle parter er det blevet en principsag.

- Jeg er skuffet over naturfredningsforeningen, siger Kaj Refslund (V), der var borgmester i Ørbæk og nu er viceborgmester i Nyborg.

Danmarks Naturfredningsforening siger til TV 2/FYN, at de kæmper fordi, man her føler, at Ørbæk kommune har strammet elastikken for meget og nu har givet tilladelse til at der kan bygges flere huse langs vejen.