Familietragedie bag mordtrusler

En 38-årig mand fra Ringe er blevet varetægtsfænglset i fire uger, efter at han i går truede sin lillebror med et dobbeltløbet jagtgevær.

Fyns Politi rykkede ud med den helt store styrke, da en mand i går gik amok og truede med et gevær på en gård nær Ringe. Manden skjulte sig i et fyrrerum, men blev anholdt efter at politiet skød med tåregas. I dag blev han fremstillet i grundlovsforhør.

- Sagen er en familietragedie. Det kom frem i retten, at begge brødrene har psykiske problemer, og i følge den sigtede, har lillebroderen været udsendt til Kosovo, og har siden fået konstateret posttraumatisk stress-syndrom, forklarer TV 2/Fyns Jytte Reimer fra Retten i Svendborg.

Anstrengt forhold

Med til historien hører også, at de to brødre i følge faderen er alkoholiserede, og at de gennem længere tid har været efter hinanden.

I går kammede det helt over. I følge den sigtede på grund af en kompleks sag, hvor den 34-årige lillebror ikke ville lade ham få en lejekontrakt, selvom de to bor sammen med faderen i lejligheder på en fælles gård.

Den yngre bror var ikke med i retten, men havde forklaret til politiet, at storebroderen havde peget på ham med geværet, og at den skulle have klikket, da våbnet blev forsøgt affyret.

Den sigtede nægtede dog, at skulle have haft til hensigt at dræbe lillebroderen. Der var dog patroner i kammeret på geværet, da han blev anholdt.

Ved grundlovsforhøret blev han sigtet for forsøg på manddrab, vold og ulovlig våbenbesiddelse. Han nægtede sig skyldig, og kærrede tydeligt rystet afgørelsen til landsretten.

Oversigt

    Oversigt