Livsfarligt attentat mod fængselsbetjente

En 54-årig indsat i Odense Arrest er tiltalt for at lægge en strømfælde for fængselsbetjente og senere at sætte ild til sin celle.

Den 54-årige mand lagde ifølge anklageskriftet en ledning med blottede ender ud på gulvet i celle 123 i Odense Arrest, hvorefter han oversvømmede gulvet ved at stoppe afløbet i en håndvask, så vandet blev strømførende, skriver Ekstra Bladet.

Meningen var at to fængselsbetjente skulle få stød, når de kom ind i cellen; men betjentene opdagede fælden, da de åbnede celledøren.

Det skete 10. maj.

En uge senere satte manden - ifølge tiltalen - ild til cellen. Da en fængselsbetjent ville redde ham ud, truede manden med en smørekniv og smed et løsrevet cellevindue efter ham.

Den 54-årige blev oprindelig varetægtsfængslet i arresten sigtet for at have sat ild i sit rækkehus på Bregnegårdsparken i Svendborg i april 2016, hvor der skete skader for mindst 250.000 kroner.

Han er desuden tiltalt for en række andre tilfælde af hærværk - i alt 10 forhold - når han kommer for retten i Svendborg mandag.

Manden er udlænding, og det ventes, at anklagemyndigheden udover en fængselsstraf vil kræve ham udvist.

Han nægter sig skyldig, skriver Ekstra Bladet.

 

 

Oversigt

    Oversigt