I det fynske folks tjeneste

Fanger mistede gårdturen

Fangerne i Statsfængslet i Nyborg synes, at de mangler kommunikation med ledelsen og har nedlagt arbejdet i fængslets værksteder. Og så er de utilfredse med, at de har mistet en gårdtur.

03:28

Omkring 100 fanger har nedlagt arbejdet.

1 af 2

- Vi har mistet vores gårdtur, og vi kan ikke få ledelsen i tale, og vi har bedt om det længe og fik papir på, at vi skulle mødes i august, og det har vi ikke fået, så derfor strejker vi her i september for at få noget kommunaikation i gang., siger Jesper Skovlund Hansen, der er fællestalsmand for de indsatte.

De indsatte har en arbejdspligt på 37 timer om ugen. De kan dog i stedet vælge at modtage undervisning eller få behandling for misbrugsproblemer.

Taler ikke med ledelsen

- Ledelsen er i en afdeling for sig selv, så vi kan kun tale med personalet og mangler den kommunikation, der er i mellem indsatte og ledelsen, siger Jesper Skovlund Hansen.

- Gårdturen er mistet, fordi nogle indsatte har skrevet, at en er en hund, og så er personalet gået til ledelsen, og der mener vi, at hvis der var blevet kommunikeret til os, så kunne vi have undgået den episode og kunne have beholdt vores gårdture, hvor vi kan have fællesskab, fortæller han.

Alle de strejkende sidder på fællesskabsafdelinger.

Skal løses internt

Viceinspektør i Statsfængslet i Nyborg, Una Jensen vil ikke komme ind på den konkrete årsag til strejken.

- Det er nogle forhold, vi gerne vil have lov til at løse internt og have den gode samtale med de indsatte om, siger hun.

- Det er selvfølgelig en begrænset måde, de kan komme med et opråb på, men det her er en af mulighederne, men vores indgangsvinkel er at tage en god dialog med dem og løse det internt, fortsætter hun.

Ikke begejstret

Hun er ikke begejstret for, at de indsatte strejker.

- Hvis det er for at lægge pres på os i forhold til afgørelser er det ikke den rette vej at gå, men hvis det er for at få en dialog om at få gode forhold, så er vi meget lydhøre, siger Una Jensen.

Ledelsen i fængslet forventer, at de indsatte genoptager arbejdet igen fredag, indtil da er de låst inde på deres celler og mister deres løn.