Far tiltalt for drab på 13-årig datter

Retslægerådet har fundet en 41-årig mand egnet til en fængselsstraf for drabet på sin 13-årige datter med en svensknøgle i august sidste år i Odense.

Statsadvokaten for Fyn har rejst tiltale mod en 41-årig mand for drab på sin 13-årige datter i august 2009 i familiens lejlighed i Odense.

Manden tilbringer sin nuværende varetægtsfængsling på en lukket psykiatrisk afdeling, men Retslægerådet har efter en mentalundersøgelse fundet den 41-årige egnet til at afsone en straf i et almindeligt fængsel.

Ifølge anklageskriftet dræbte faren den 13-årige Caroline med "adskillige hårde slag med en svensknøgle mod hendes hoved" i familiens lejlighed i det vestlige Odense den 16. august. Pigen døde af sine svære kranie- og hovedlæsioner.

Der skal nu berammes en sag ved et nævningeting i Odense, med mindre faren vælger en hurtigere måde at få sin sag afgjort. I givet fald skal han fravælge at blive dømt af nævninge.

I grundlovsforhøret forklarede faren, at familien ville have datteren indlagt på en psykiatrisk afdeling. Hun havde stukket ud efter ham med en hobbykniv, og han mistede besindelsen.

Den 41-årige ville ikke erkende sig skyldig i drab, men tilstod vold med døden til følge.

Oversigt

    Oversigt