I det fynske folks tjeneste

Farlig fanges flugt er en gåde

Psykiatrisk Afdeling i Middelfart har ingen forklaring på, hvordan det lykkedes en ekstrem farlig fange at flygte.

Det er en gåde på Psykiatrisk Afdeling i Middelfart, at en 48-årig mand, der anses for ekstrem farlig, formåede at flygte søndag eftermiddag.

- Indtil videre har vi ikke kunne finde noget som helst. Det er gåde, hvordan han er flygtet. Den mest sandsynlige forklaring er, at det sket gennem haven, men hvordan det er sket, kan vi ikke sige, for det er ikke noget, man lige kan gøre, siger kommunikationschef i Psykiatrien i Region Syddanmark, Anita Lykke.

Hun siger, at haven er en sikret gårdhave, og der ikke fundet tegn på flugt, ligesom afdelingen heller ikke mangler nogle nøgler.

Familie bragt i sikkerhed

Anita Lykke bekræfter, at der er tale om meget farlig fange.

- Det er rigtigt, at der er en særlig procedure for ham, fordi han anses for at være særlig farlig for sin ekskone og barn. De er begge bragt i sikkerhed.

Spørgsmål: Kan det føre til ændringer i jeres sikkerhedssystem?

- Hvis man finder ud af, at der er et brist i et sikkerhedssystem, vil det altid føre til ændringer, siger hun.

Manden er tidligere dømt for vold mod kvinden.

Det har tidligere i år været en række flugter fra psykiatriske afdelinger. For en måned siden flygtede en formodet drabsmand fra Psykiatrisk Hospital i Risskov. Manden blev kort efter pågrebet af politiet.

I marts flygtede en 26-årig fange fra Psykiatrisk Hospital i Risskov, mens Psykiatrisk Sygehus i Aalborg havde to fangeflugter inden for 10 dage i marts.

Politiet oplyser, at den 48-årige mand, der flygtede søndag, havde grønne Puma-kondisko med gule striber på, da han stak af. Politiet ved ikke noget om hans tøj i øvrigt.

Den efterlyste er 181 centimeter høj, har mørkt hår og blå øjne. Han bærer briller.