Hus torpederet flere gange: Farligt kryds får lysregulering

Det såkaldte banankryds i Millinge ved Faaborg får nu lysregulering. Det glæder Karin Hansen, der flere gange har måtte set sit hus torpederet af biler, der er kørt galt i krydset.

Det er et halvt år siden, der senest kørte en bil igennem muren på Karin Hansens hus. Og det bliver forhåbentlig det sidste. I hvert fald har Teknik- og Miljøudvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune besluttet, at der nu skal laves et lyskryds i det såkaldte "banankryds". 

- Ah, men det er jo så fint, siger Karin Hansen. 

Krydset ligger, hvor Assensvej, Kirkegyden og Østerbyvej mødes i Millinge. Tidligere har beboere i Millinge opfordret til, at man erstattede krydset med en rundkørsel. Det blev dog afvist med den begrundelse, at kommunen ikke havde penge til det.  

- En rundkørsel kan måske være en mulighed. Det er ikke der, vi er nu. Vi har ikke penge til at lave en rundkørsel, sagde Søren Kristensen (V), der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Faaborg-Midtfyn i november 2018 til TV 2/Fyn. 

 

To gange gennem muren

Karin Hansen, der bor i huset med sin mand Knud, opfordrede sidste år til, at der blev gjort noget ved krydset, og hun er tilfreds med, at der nu er kommet en løsning.

- Det er så fint. De har ikke råd til en rundkørsel, og så er en lysregulering det næstbedste, siger hun.

Selve lysreguleringen og ombygningen af krydset vil komme til at koste 1.510.000 kroner, mens de samlede udgifter, der blandt andet også indebærer stier vest for krydset, administration og vinterforanstaltninger løber op i knapt 8,4 millioner kroner. Det fremgår af et referatet fra Teknik- og Miljøudvalgets møde 28. marts. 

 Se ulykkeskrydset herunder

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Oversigt

    Oversigt