I det fynske folks tjeneste

Fart på interessen for at løbe med kronprins Frederik

Kronprins Frederik er en habil sportsmand og en ivrig løber. Her løber han med den olympiske fakkel gennem Notting Hill i London i forbindelse med OL i London i 2012. Foto: Søren Bidstrup/Scanpix/arkiv

Kronprins Frederik markerer næste år sin 50-års fødselsdag ved at invitere hele Danmark til løbefesten ”Royal Run” i landets fem største byer. Tilmeldingen til løbet er i gang.

Ved 18-tiden på førstedagen af tilmeldingen til løbearrangementet Royal Run havde 8.011 løbere klikket sig ind på Royalrun.dk og tilmeldt sig en af distancerne.

I Odense havde 625 løbere tilmeldt sig, mens hele 4.638 løbere i København var klar til løbet, som afvikles 21. maj til næste år.

Der skal løbes på fire forskellige distancer i landets fem største byer, og udover Odense og København skal der løbes i gaderne i Esbjerg, Aalborg og Aarhus, som ved 18-tiden havde henholdsvis 573, 953 og 1.222 løbere tilmeldt.

Anledningen til arrangementet er kronprins Frederiks 50 års fødselsdag. Løbet er den første store begivenhed i den kongelige fødselsdagsuge.

Her kan danskerne således være med til at fejre kronprinsen ved at løbe samme rute som ham - han stiller nemlig op i løbetøj i alle fem byer i løbet af dagen og løber en af ruterne, nemlig den klassiske mil på 1,609 kilometer.

Læs også Nu kan du melde dig til stort løb med kronprinsen i Odense 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.