Fartsyndere fredet i Marstal

Marstal kommune har som den eneste på Fyn ikke haft besøg af politiets radarvogn i et helt år. Justitsminister Lene Espersen indskærper, at fartkontrollerne skal fordeles mere jævnt.

Når betjentene triller ud med måleudstyret for at tjekke fartbøller, stiller de som regel op i nærheden af politistationen.
Det skriver dagbladet BT lørdag. Avisen har fået aktindsigt i måleresultaterne fra samtlige politiets radarvogne fra maj 2005 til april 2006.

For eksempel har Marstal kommune ikke haft besøg af politiets radarvogne i et helt år. Det samme gælder flere andre ø-er i det sydfynske ø-hav.
Andre steder har politiet kun lavet halvt så mange kontroller, som der burde være foretaget. Det gælder Ærøskøbing, Kerteminde, Ulerslev, Munkebo, Aarup og Nr. Aaby kommuner.

Undersøgelsen viser, at der i hele landet er store forskel på, hvor tit politiet udfører fartkontroller - og det får nu justitsminister Lene Espersen til at indskærpe overfor politiet, at fartkontroller er til for at forbedre trafiksikkerheden.

- Hvis det er et retvisende billede, er det klart utilfredsstillende. Fartkontrollen skal være jævnt fordelt i hele landet og skal opstilles, hvor der er øget risiko for uheld, ved vejarbejde og der, hvor der færdes bløde trafikanter ved daginstitutioner, skoler og plejehjem. De skal under ingen omstændigheder stå på lange, lige vejstrækninger, hvor der aldrig sker trafikuheld, og bare bruges som en pengemaskine, siger Lene Espersen.

Oversigt

    Oversigt