Farvel til 70 busser i Frederiksgade - om dagen!

Der har længe hersket trafikkaos i Frederiksgade. Nu flytter FynBus rute 110-112. Det betyder, at der vil køre 70 busser mindre gennem gaden hver dag.

Ruten flyttes 1. maj, da både Odense Kommune og FynBus har et ønske om at reducere den trafikale belastning, der giver trængsel og farlige situationer i Frederiksgade.

I marts skrev vi på tv2fyn.dk om Anja Knudsen - der havde postet den her oplevelse på facebooksiden: Med livet som indsats - på cykel i Frederiksgade:

 - Så blev det min tur til at blive ramt af en bus på frederiksgade. Bus nr 83, kl 07.42 kørte op på cykelstien hvor vi var 5 cyklister der måtte hoppe af cyklen og ind på fortovet. Bussen ramte mit fordæk og kørte videre! Jeg er glad for at jeg ikke havde min søn med idag, for han ville ikke kunne have nået at hoppe af sin cykel! Det er skræmmende! !

Ruten vil i stedet køre vest om centrum ad Læssøegade, Filosofgangen, Søndergade og Vestre Stationsvej. I retning fra OBC vil ruten køre ad Vindegade til Søndergade, da Vestre Stationsvej er ensrettet på grund af letbaneforberedelsen.

Samtidig betyder det, at den indre del af Læssøegade nu får busserne tilbage, hvilket også har været et stort ønske fra mange borgere siden Torvegade lukkede i februar.

Odense Kommunes By- og Kulturforvaltning er samtidig ved at undersøge andre muligheder for at afhjælpe situationen i Frederiksgade – blandt andet muligheden for lysregulering, så trafikken kun kan køre gennem den smalle del af gaden i én retning ad gangen.

Flytningen af rute 110-112 er et midlertidigt forsøg for at afhjælpe den akutte situation i Frederiksgade.

FynBus vurderer i løbet af efteråret om løsningen skal være permanent.

Oversigt

    Oversigt