Fattig chilener i fynsk eventyrland

En 14-årig fattig, chilensk skoleelev får på fredag en oplevelse af de helt store, når hun skal besøge Danmark - herunder Odense - fordi hun har vundet en H.C. Andersen-skrivekonkurrence.

Jasnas Guzman, der kommer fra en af storbyen Santiagos fattigste kvarterer, vandt en landsdækkende H.C. Andersen-skrivekonkurrence i Chile. Hendes historie "Gadens biografi, er en moderne og gribende version af H.C. Andersens "Den lille Pige med Svovlstikkerne". At forfatteren er et barn med baggrund i samme fattige miljø, som tekstens, gør blot historien endnu mere gribende.

1. præmien i det chilenske undervisningsministeriums H.C. Andersen-konkurrence er en tur til Danmark. Fredag den 14. juli besøger Jasna Odense, hvor Odense Bys Museer er vært for en eventyrlig dag i H.C. Andersens fødeby. Jasna vil opleve H.C. Andersen museerne, H.C. Andersen Paraden og se steder, som inspirerede digteren i sit forfatterskab.

Jasna går i 9. klasse og bor med sine to brødre, far og mor i en af hovedstaden Santiagos fattigste kommuner, La Pintana.

Oversigt

    Oversigt