I det fynske folks tjeneste

Fattig chilener i fynsk eventyrland

HCA Hans Christian Andersen statue

En 14-årig fattig, chilensk skoleelev får på fredag en oplevelse af de helt store, når hun skal besøge Danmark - herunder Odense - fordi hun har vundet en H.C. Andersen-skrivekonkurrence.

Jasnas Guzman, der kommer fra en af storbyen Santiagos fattigste kvarterer, vandt en landsdækkende H.C. Andersen-skrivekonkurrence i Chile. Hendes historie "Gadens biografi, er en moderne og gribende version af H.C. Andersens "Den lille Pige med Svovlstikkerne". At forfatteren er et barn med baggrund i samme fattige miljø, som tekstens, gør blot historien endnu mere gribende.

1. præmien i det chilenske undervisningsministeriums H.C. Andersen-konkurrence er en tur til Danmark. Fredag den 14. juli besøger Jasna Odense, hvor Odense Bys Museer er vært for en eventyrlig dag i H.C. Andersens fødeby. Jasna vil opleve H.C. Andersen museerne, H.C. Andersen Paraden og se steder, som inspirerede digteren i sit forfatterskab.

Jasna går i 9. klasse og bor med sine to brødre, far og mor i en af hovedstaden Santiagos fattigste kommuner, La Pintana.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.