I det fynske folks tjeneste

FC Fyn: Hjemmebane i Fredericia

FC Fyn med Fredericia i Jylland som hjemmebane. Det kan blive virkeligheden næste år, hvis problemerne omkring den nuværende hjemmebane ikke bliver løst.

Sådan lyder det fra den odenseanske klub.
- Det er en skør idé, men det kan blive den eneste mulighed, siger FC Fyns formand, Klavs Larsen, til TV 2/FYN.

Den nuværende hjemmebane, Odense Atletikstadion, overholder nemlig ikke kravene til 1. divisionsfodbold - for eksempel i forhold til banestørrelse og sikkerhedsforhold. Derfor spiller klubben på dispensation i 2010/2011-sæsonen, som den også gjorde sæsonen forinden.

Men i fredagens udgave af Fyens Stiftstidende afviser DBUs formand Allan Hansen definitivt, at FC Fyn vil få endnu en dispensation, hvis klubben også i næste sæson er i 1. division.

FC Fyn har i årevis håbet, at Odense Kommune vil støtte med de 10 millioner kroner, der er behov for i forhold til at omdanne Odense Atletikstadion til en arena, der lever op til DBUs krav.

Men selvom rådmand Stina Willumsen nu ønsker en dialog, er Klavs Larsen ikke fortrøstningsfuld. I flere år har kommunen nemlig afvist at hjælpe FC Fyn med enten at ombygge Odense Atletikstadion eller at bygge et helt nyt stadion.
- Det er frustrerende. Vi mangler, at de gør noget. De siger meget, men vi skal have en afklaring, siger Klavs Larsen.

Han fortæller, at løsningen i 2011/2012-sæsonen kan blive, at FC Fyn må rejse til Fredericia i Jylland for at spille sine hjemmekampe.