I det fynske folks tjeneste

FC Nordsjælland kørte OB over

Som så mange gange før i foråret manglede den afgørende aflevering præcision. OB taber sjette kamp i træk.

Med en 4-1-sejr over OB i en underholdende kamp, cementerede FC Nordsjælland andenpladsen i Superligaen.

FC Nordsjælland snuppede en 4-1-sejr hjemme i Farum Park mod OB. Dermed er sidste sæsons danske mestre så godt som sikre på at tage sig af sølvmedaljerne i denne sæson, mens fynboerne stadig er indblandet i bundstriden.

FCN har ellers været inde i en skidt stime i Superligaen, hvor hjemmeholdet inden fredagens kamp var uden sejr i fire kampe, mens OB's dårlige stime var en kamp længere, nemlig fem kampe uden sejr.

Gæsterne dukkede op i en lidt alternativ 3-4-2-1-formation, som i starten så ud til at genere hjemmeholdet. OB kom frem til flere tilløb til chancer, men som så mange gange før i foråret manglede den afgørende aflevering præcision.

Hvad OB'erne ikke havde, viste FCN til gengæld et perfekt eksempel på midt i første halvleg, hvor Patrick Mtiliga sendte et knivskarpt, fladt indlæg ind til nærmeste stolpe.

Her kom FCN-anfører Nicolai Stokholm først og vippede elegant bolden i nettet til 1-0.

For at bringe lidt mere offensivt valgte OB i pausen at tage en noget anonym Morten Skoubo ud, mens Marcus Pedersen kom ind. Den disposition var klog, blot fem minutter inde i anden halvleg udlignede den norske angriber.

Kampen igennem havde hjemmeholdet det svært i opspillet fra bagkæden, da OB pressede højt. Det betød, at keeper Jesper Hansen ofte stod med bolden i længere perioder, mens han søgte efter oplagte spilmuligheder, som sjældent viste sig.

OB's arbejdsiver i presspillet smittede dog ikke af på defensiven, der flere gange i kampen var besynderligt passiv. Det takkede Anders Christiansen for midt i anden halvleg, da han efter en fin dribletur bragte hjemmeholdet i front via Mohammed Diarras fod.

Så faldt fynboerne helt sammen, og blot tre minutter senere var den gal i defensiven igen. Anders Christiansen var atter på spil, denne gang bagest i feltet, hvorfra han hamrede FCN på 3-1.

Det blev også 4-1, på et perlemål signeret af unge Oguzhan Aynaoglu kort før tid. Sejren betyder, at FCN nu er yderst tæt på sølvmedaljerne i Superligaen, da Farum-klubben er ni point og 30 mål bedre end Randers FC på tredjepladsen.

OB er derimod stadig ikke ude af bundstriden, hvor der kun er seks point ned til stregen.

Ved du noget? Så send os et tip