I det fynske folks tjeneste

Fedt i bagen redder dagen på cyklen

Rytterne fra Ringe i årets udgave af Team Rynkeby har allerede cyklet mere end 350 km. Derfor var især buksefedt i høj kurs, inden tredje etape begyndte tidligt tirsdag morgen i Bramsche i Tyskland.

Foto: Emma Louise Laycock

Det er tidlig morgen, solen skinner fra en skyfri himmel, og de gul-klædte Rynkeby-cykleryttere går rundt mellem hinanden og deres cykler på parkeringspladsen foran hotellet i Bramsche og ordner de sidste ting inden starten på tredje etape. 162 kilometer venter holdet fra Fyn ned gennem Tyskland til Kalkar-Kehrum i det vestlige Tyskland. 

Læs også Team Rynkeby Ringe triller ned gennem Tyskland

Hver eneste rytter har en såkaldt beautybox med på turen, som er noget af det allermest hellige for dem. I den gemmer der sig nemlig alle de ting, de ikke kan undvære, når de cykler ude på ruten. Skiftesko, solcreme og smørelse - nærmere betegnet buksefedt, som er afgørende for en god oplevelse i sadlen. 

- Den er meget vigtig. Det gør lidt ondt at sidde så mange timer i sadlen om dagen, så det er vigtigt at få smurt lidt engang imellem, siger Jannie Blenstrup, der smører sig to gange i bagen om dagen. 

Udover buksefedt, skiftesko og solcreme rummer kassen også pung, musik, højtaler og smertestillende. Alle sammen essentielle ting, når pauserne overtager timerne i pedalerne på landevejene. Men Jannie Blenstrup er ikke i tvivl om, hvad det hun absolut ikke kan undvære på turen. 

- Jeg vil nødig undvære buksefedt. Jeg ved ikke, hvordan den (bagdelen, red.) så ud uden?

Se hele indslaget fra forberedelserne til tirsdagens start herunder: 

 

Onsdagens rute går fra Kalkar-Kehrum til Liége i Belgien og er i alt 183 kilometer - en anelse kortere end turens første etape på 194 kilometer.