I det fynske folks tjeneste

Fedtet hår og 50'er-musik trækker rekordmange til Nyborg Vold

Nyborg er en by med godt 16.000 indbyggere, men byen kan sætte en forestilling op, der kan tiltrække mere end 21.000 teatergæster

00:56

TV 2/FYN besøgte voldspillene, før Grease gik i luften.

Folkene bag Nyborg Voldspil kan nu glæde sig over det bedste salg i 21 år med mere end 21.000 solgte billetter til årets forestilling Grease.

- Det går meget fint, må man sige. Sidst jeg hørte billetchefen, havde vi kun 1200 billetter tilbage til resten af forestillingerne, lyder det fra spillenes formand Jørgen Dyhrberg.

Og da de spiller denne og næste uge ud giver det kun et par hundrede billetter tilbage til hver forestilling, hvor der er plads til 1250 tilskuere:

- I går og i dag har vi helt røde lygte og lidt afhængigt af vejret, skal der ikke meget til for at få udsolgt nogle af de andre aftener også.

Sidste år var der 18.000 inde og se Atlantis, og for ti år siden var tilskuertallet helt nede omkring 10.000.

- Vi har været heldige i år med at sætte Grease på plakaten. Den rammer et bredt publikum og tiltrækker familier, unge og ældre. Alle kender musikken, og hvem har ikke set filmen? Og så hjælper det også, at de omkring 50 relativt unge aktører, vi har på scenen, har en fest, der forplanter sig ud til publikum, siger Jørgen Dyhrberg.

Læs også Nyborg Voldspil sælger

Selvom Nyborg Voldspil nu har en succes med opsætningen af en populær musicalfilm, er det ikke sikkert, at det vil sætte normen fremover. Ifølge formanden vil de fortsat også dyrke de mere klassiske opsætninger. De skal bare opdateres og peppes op, forklarer han.

Den elendige sommer har til gengæld ikke ramt forestillingen så hårdt, som man ellers kunne tro. Vejrguderne har holdt en paraply ud over Nyborg om aftenen. Faktisk har det kun regnet for alvor til en enkelt forestilling.

- Det har også regnet i Nyborg, men heldigvis ikke om aftenen. Det har dryppet lidt, men bortset fra en aften ikke noget hvor man har skulle have regntøj på, fortæller Jørgen Dyhrberg.