Fejl i SDUs optagelsesprøve

Journaliststuderende på Syddansk Universitet skal som en del af optagelsesprøven svare på 50 spørgsmål i paratviden. Men i 2011 udgaven af SDUs paratviden var fem spørgsmål forkerte.

Flere fejl er sneget sig ind i den paratvidentest, håbefulde journalistaspiranter har knoklet med til årets optagelsesprøve den 9. april.

Svarene på spørgsmål som mest solgte bil i Danmark, hvem der ejer Bilka og hvor mange mandater, Dansk Folkeparti fik ved seneste folketingsvalg er direkte forkerte.

To andre spørgsmål; hvor ofte muslimer kalder til bøn og hvilket arkitektfirma, der står bag VM Husene i Ørestaden, har mere end en svarmulighed.

Det ærgrer Peter Bro, der er leder for Center for Journalistik, at man har overset de mange fejl.

- Det synes vi selvfølgelig er brandærgerligt, og det vil vi gerne sige et stort undskyld for.

Han tilføjer dog, at paratvidentesten kun er en del af den samlede optagelsesprøve.

Spørgsmål fjernet

De fem fejlagtige spørgsmål bliver pillet ud af bedømmelsen, så de ikke får negativ indflydelse på de aspiranter, der ligger på vippen til at gå videre, siger Peter Bro.

Journalistuddannelsen på SDU gør en dyd ud af research. Men til optagelsesprøven i år er spørgsmål og svar ikke researchet ordentligt hjem.

- Vi har været for dårlige til at tage vores egen medicin. Vi er jo nogle af dem, der gør meget ud af at træne vores studerende i forhold til research og dobbelresearch og nogle gange også tripleresearch (tredobbelt research, red.), og her er vi simpelthen ikke kommet dybt nok ned i tingene, siger Peter bro.

Du kan selv prøve kræfter med testen via linket øverst til venstre i artiklen.

Tag testen her

Oversigt

    Oversigt